You are here: multisounds.dk > aruhaha

view information about the first performance of the project in: Japanese or English

ARU HAHA NO MONOGATARI
-tæt på historien om en moder

En Noh-opera af komponisten Jakob Draminsky Højmark baseret på H.C.Andersens fortælling "Historien om en Moder".

Traditionelt japansk Noh teater, ny dansk opera og en elektronisk harmonisk/melodisk klangverden danner rammerne om dette tværkulturelle møde.

Dato: 5. og 6. december 2005 Sted: Diamanten, Det Kongelige Bibliotek, København Tid: 19:30

Billetpris: kr 125,- . For medlemmer af Politiken Plus, Diamantklubben samt Aruhaha-venner: kr. 100,-


Billetbestilling:

BILLETnet tel: 70 15 65 65 - samt alle posthuse - eller søg under noh-opera på http://www.billetnet.dk

Information:

Aru haha kontor aru haha office

Medvirkende:

noh skuespiller: tsumura reijiro
sopran: christine schøtt
baryton: niels pihl
computer: jakob draminsky højmark

oplæsning : kirsten lehfeldt

stage assistant: furukawa mitsuru / magnus pihl

noh kor : nakasho nobuo / suzuki keigo / kuwata takashi

lille håndtromme: sakata masahiro
stor håndtromme: takano akira

klik her for at se hele programmetI 1847 skrev H.C. Andersen "Historien om en Moder ", en kort fortælling om en ung moder, der rejser til dødens drivhus for at få sit døde barn tilbage.

I 2005 sætter det japanske noh ensemble Ryokusenkai denne historie i scene i samarbejde med den danske komponist Jakob Draminsky Højmark og det danske operaensemble "Musikteatret Undergrunden".

Denne nye forestilling, der kombinerer elementer fra japansk noh tradition, vestlig opera og ny elektronisk musik, er en del af den verdensomspændende fejring af H.C.Andersens 200 års dag.

Det lå Andersen meget på sinde, at hans eventyr ikke kun var for børn. Og idag er det vist almindelig anerkendt, at de fleste af historierne behandler universelle temaer af betydning for mennesker af alle aldre.

Aru haha no monogatari/Historien om en Moder er en dyb, følsom og almengyldig historie, der skaber de perfekte rammer for dette tværkulturelle møde.Det Tokyo baserede Noh ensemble Ryokusenkai, der er grundlagt i 1925, er siden 1974 blevet ledet af Tsumura Reijiro. Udover ensemblets løbende traditionelle noh program har det medvirket i en lang række tværkunstneriske projekter både i og uden for Japan.

Musikteatret Undergrunden er en dansk kammeropera, grundlagt i 1977 af de to sangere Niels og Kaja Pihl. "Undergrunden" favner bredt: Fra eksperimenterende nyopsætninger over klassiske operaer og operetter (tit i radikale bearbejdelser) til opera for børn..

Den danske komponist Jakob Draminsky Højmark har siden 1993 skrevet og produceret syv kammeroperaer, der har været opført i Danmark og Spanien. Hans arbejder udforsker kombinationen af den menneskelige stemme med akustiske instrumenter og elektronisk musik.

links:

Diamanten

Presse fotos

Lyd og video fra prøver og forestilling

Artikler om projektet

H.C.Andersens fortælling

Musikteatret Undergrunden

Ryokusenkai

Draminsky Højmark

HCA2005

Projektet realiseres med støtte fra Japan Foundation, Nissho Iwai Foundation, Toyota-Fonden, Wilhelm Hansen Fonden, DJBFA, Københavns Kulturfond, Statens Kunstfond og Kunstrådet.